Selecteer een pagina

Het Modefee Traject

De kast van jouw dromen creëer je zelf.

Je kent wel dat gevoel dat je voor een goed gevulde kast staat en toch niet weet wat je aan moet trekken. Soms word je door moedeloosheid overmand, zoveel kleding en toch zie je er altijd hetzelfde uit.

Hoe zou jij het vinden als je blij en rustig wordt wanneer je jouw kastdeuren opentrekt, dat je voortaan iedere dag iets moois aantrekt wat helemaal bij jou past, en dat je je krachtig voelt in alles wat je draagt.

In 6 weken gaan we op weg naar jouw Droomkast….

Aan het einde van de cursus

N

Heb je een opgeruimde kast met alleen maar items die je fijn vindt, waardoor het makkelijker is om jezelf goed te kleden.

N

Heb je een duidelijk beeld van jouw stijl en weet je hoe je die voortaan kunt vormgeven met de kleding die je hebt.

 

N

Heb je 1 of 2 ‘nieuwe’ items aan jouw kast toegevoegd doordat je deze hebt veranderd of gerepareerd, en weet je hoe je dit makkelijk zelf kunt doen.

N

Weet je wat er voor jou belangrijk is om er goed uit te kunnen zien en hoe je dit meeneemt in alles wat je draagt.

 

Stap 1:

Laat gaan wat er niet meer bij jou hoort

Hoeveel mooie kleding je ook hebt, als je aan ’te veel’ kleding vasthoudt is de kans groot dat je naast jouw ideale items ook weleens iets aanschiet waar je helemaal niet (meer) zo blij mee bent. Daarmee haal je eigenlijk de kracht van jouw outfit weg.

Daarom beginnen we met opruimen, zodat er weer rust en ruimte in jouw kast ontstaat. Als je stuks weghaalt wordt ook weer duidelijk zichtbaar welke stoffen je heerlijk vindt, welke kleding het lekkerst zit en wat qua kleur en model heel goed bij jou past.

Vervolgens maken we een plan waar je het beste met jouw opgeruimde kleding naartoe kunt. Wat ga je doneren of verkopen en wat houd je nog even bij je zodat je er later toch nog iets mee kunt?

Met jouw favoriete items die je gekozen hebt, gaan we op weg naar de volgende stap: experimenteren.

Stap 2:

Experimenteer met de items die je hebt

In deze stap laat ik je zien hoe je met minder items, veel meer kunt.

Als je items weghaalt is het fijn om te weten dat je een tijdje met minder uit de voeten kunt. Je hebt nou eenmaal niet in 1 dag jouw kast helemaal opnieuw opgebouwd naar jouw wens. 

Daarom gaan we nieuwe oplossingen bedenken met de kleding die je hebt en onderzoeken wat jouw stijl nou eigenlijk op dit moment precies is. Door met minder items te stylen zal je zien hoeveel nieuwe ideeën er opborrelen.

Aan het einde van deze stap heb je een duidelijk beeld van jouw unieke stijl, en haal je veel meer plezier uit 1 item.

Stap 3:

Het is tijd om te toveren

Nu er veel meer ruimte en overzicht in jouw kast is, is ook duidelijk zichtbaar wat je nog mist en of je 1 of 2 items zou willen veranderen.

Dit gaan we doen in mijn Omtover atelier.

 

Workshop

Leer om te toveren

Tijdens deze workshop leer ik je hoe je met een paar simpele trucs jouw kledingstuk zo kunt aanpassen dat het weer voor jou gaat werken. Die mouw die niet goed aansluit, precies op de juiste hoogte laten eindigen, de broeklengte aanpassen zodat die net even leuker staat, of ergens een beetje ruimte scheppen. We onderzoeken samen wat er aan jouw item schort en hoe we dit leuk en simpel kunnen oplossen.

Zo had ik zelf een heel vette Kassl jas in een kleur groen die mij prachtig staat. Alleen iedere keer als ik hem aan had, voelde ik me zelfbewust, de jas was namelijk veel te lang, tot net boven de enkels. Een lengte die voor mij niet bleek te werken. Ik heb de jas 2 jaar geleden afgeknipt tot net onder mijn heupen en met opzichtige steken afgewerkt en daarna de jas oneindig veel gedragen.

 

Repair & take care

Tijdens mijn Workshop ‘het repair café van de Modefee’ leer ik jou hoe je zelf jouw kledingstuk magisch kunt repareren en welke reparaties je beter kunt uitbesteden.

Door te repareren voeg je iets persoonlijks aan jouw kledingstuk toe. Daarom is het leuk, ook wanneer je het uitbesteedt, als jouw eigenheid hierin zichtbaar wordt. Ik laat je zien hoe je dit kunt doen.

In deze module gaan we verder aan de slag met de kleding die jouw aandacht nodig heeft. Niks is vervelender dan van die kledingitems in jouw kast te hebben waar iets mee moet gebeuren. Van wassen, repareren, strijken, tot eens goed ontpillen. Hoe beter je voor jouw kleding zorgt, hoe fijner het is om het te dragen.

 

 

Stap 4:

Creëer Jouw eigen magie en leer te dragen

Als de beste versie van jouzelf ten tonele verschijnen vraagt om eigenheid, zelfvertrouwen en ook uitgerust zijn. Laat je niet langer leiden door wat anderen van jouw outfit vinden. Kies ervoor om jouw outfit net dát mee te geven zodat het voor jou spreekt. Wat is jouw silhouet, hoe verleg je accenten? 

Ook haal je eigenheid bij jezelf naar boven als je met een beetje lef gekleed gaat, of dat nou een hoed is, of met uitgesproken make up, zoals bijv. lippenstift. Iets wat je echt best graag zou willen dragen maar nog niet durft. Ga het proberen en je zult zien hoe je jouw magie vergroot. Én als je goed uitgerust bent en van het leven geniet, staat jouw kleding een stuk leuker dan wanneer je slecht voor jezelf zorgt en uitgeput bent.

Kom naar mijn workshop “Creëer jouw magische Bloem”.

Met de bloem maak je iets in één keer perfect passend voor jou, je voegt de kleur toe die je wil en je laat zien dat je UNIEK bent. 

Weet je hoe heerlijk het is om iets te dragen wat je helemaal zelf gecreëerd hebt? Er is niks leukers dan even te -stoppen- en iets moois voor jezelf te maken, alles wie je bent en wat je mooi vindt komt hierin tot uiting. 

Heb je niks leuks om aan te doen? Pak een mooie basic, knoop Jouw bloem op en je bent voortaan klaar om te gaan. Ik voel me altijd sprankelend en smaakvol gekleed wanneer ik met mijn bloem op de deur uit ga. 

Je creëert haar met een knoopsgat en 2 verschillende kanten zodat je er eindeloos mee kunt combineren. Ik begeleid jou graag door het hele proces. Van de stof uitkiezen tot het vormgeven en het in elkaar zetten met de hand, het verstevigen aan het einde doen we op de naaimachine. Wil je jouw bloem liever door mij laten afwerken met speciale Modefee steken, dat kan voor €15.

Als je het leuk vindt om jouw eigen kledingstuk mee te nemen dat je graag zou willen vernieuwen, dan kijken we samen naar hoe we daar een passende bloem voor kunnen maken. 

We werken in een rustige sfeer met kleine groepjes van maximaal 4 personen. 

Je mag bijzondere design stoffen uit mijn atelier gebruiken. Deze zijn te koop in een afmeting van 20 x 20 cm. Ik heb ook altijd mooi restmateriaal beschikbaar wat je gratis mag gebruiken. Mocht je zelf stof hebben waar je gek op bent, neem die dan gerust mee.

Na twee uur tijd wandel je met Jouw eigen ‘Modefee’ creatie de deur uit. 

Lijkt het jou spannend om iets te dragen wat je zelf ontworpen hebt of voel je je niet creatief genoeg? Geloof me er huist ook een ontwerper in JOU. Je kiest zelf wat er bij jou past, rustig of juist uitgesproken, en dan kun je niet anders meer dan het met veel plezier gaan dragen.

Kan je al niet wachten om hier aan te beginnen? 

In de periode van 1/6/’24 t/m 15/7/’24 kan je deze workshop, ook buiten het traject om, in mijn atelier volgen. 

Op woensdag 5, 12, 19, 26 juni, 3 & 10 juli: 15-17 uur

Op zaterdag 15, 22 juni & 13 juli: 14-16 uur

Mochten deze dagen of tijden jou niet schikken dan kunnen we ook een ander moment kiezen.

Zo geef je je op:

Mail mij Workshop, met datum en hoeveel personen je wilt komen. Ik stuur jou dan de bevestiging.   

(Het is ook leuk om deze workshop met een groep te volgen, vanaf 6 personen. Dit kan, in overleg, op vrijdag of zaterdagmiddag. Er geldt dan een ander tarief.)

Hoera! T/m 22 juni 2024 is er een vroegboekkorting: €45 p.p. & €65 voor één volwassene met jongere (v.a. 12 jaar). 

Door met jouw kleding te leren spelen wordt jouw creativiteit geprikkeld waardoor je veel meer uit jouw kleding weet te halen dan je nu doet en er dagelijks veel gevarieerder uit gaat zien. De wetenschap dat je al zoiets in jouw kast hebt en voortaan weet hoe je iets kunt aanpassen, geeft je de kracht en brengt de regie over jouw kast weer terug in jouw eigen handen.

Ik wens je heel veel plezier met
het Modefee traject!

Hoe kan ik mij aanmelden voor Het Modefee Traject?

Aanmelden kan door een mail te sturen naar welkom@modefee.nl.

Dan neem ik contact met je op.

Waar bestaat het Modefee Traject uit?

Het Modefee Traject bestaat uit 4 delen.
3 online master classes en 1 workshop in mijn Omtover Atelier in Haarlem

Waar kan je de workshop volgen?

De workshops 1, 2 en 5 met de bijbehorende opdrachten zijn online master classes die je thuis op jouw eigen moment kunt volgen, tijdens de eerste 3 weken van het Modefee traject.
De Omtover workshop volg je in mijn atelier en hier kun je je voor opgeven, in week 3 t/m 6 op donderdagochtend, vrijdag- of zaterdagmiddag en kan je boeken zodra je de cursus gekocht hebt.

Indien deze dagdelen jou niet schikken, dan kunnen we in overleg ook een ander moment kiezen. Deze workshops zijn indien gewenst ook online te volgen.

De bonus workshop is te boeken nadat je de cursus hebt afgerond en hier krijg je naderhand de mogelijkheid voor.

Wat zijn de kosten van het Modefee Traject?

De cursus kost €249, excl. de bonus en materiaalkosten. Tijdens de cursus vraag ik je misschien om een goede textielschaar aan te schaffen en eventueel kleine uitgaven te doen aan bijv. veiligheidsspelden en rijgdraad, wanneer je dit niet hebt. Het is handig als je een naaimachine hebt en zelf een beetje kunt naaien. Anders kan je de cursus zeker ook volgen, houd er dan wel rekening mee dat je wat extra kosten kwijt bent voor de kleermaker als je iets laat aanpassen.

De workshop ‘een Omtover’ bloem maken, kost €65,- indien je deze eerst volgt en binnen één jaar nog het Modefee traject dan wordt dit bedrag omgezet in een korting op het Modefee Traject.   

Het lijkt me wel leuk, maar wat als ik weinig tijd heb?
Wanneer je je realiseert hoeveel tijd je kwijt bent aan een te volle kledingkast en ongelukkig voelen omdat je niet weet wat je aan moet doen, zal de investering in tijd die je doet, ruimschoots terug verdienen.
Dat klinkt leuk, maar ben ik wel creatief genoeg?
Creativiteit is iets anders dan handigheid. Als je bepaalde vaardigheden mist, geef ik je advies hoe je iets kan uitbesteden met de bijbehorende aanwijzingen. Met de oefeningen die ik je geef, boor je een creativiteit aan waarvan je misschien niet eens wist dat je die in je had.

Barbara volgde bij mij het ‘Modefee traject’.

“Ik ben blij met al mijn creaties en heb van jou geleerd om eerst even zelf te kijken naar de kleren waar ik iets mee wil. Soms komt er dan al een oplossing (zo vond ik een verborgen knoopje bij een hele mooie maar wijde zijden vintage blouse! Die zat daardoor ineens beter!). Ik durf nu ook sneller de schaar ergens in te zetten (in leren gilet waar armgaten onder mijn oksels te krap zat). Dus leuk!!

En ik heb ook fijne kleermaker gevonden die iets kan vermaken.

Kortom, blij mee en ik kom graag in het voorjaar weer eens langs als ik tussen de lente/ zomerkleren iets vind!”

Barbara

Alieke volgde bij mij de ‘Omtover’ workshop.

“Ik heb het erg gezellig gehad, en ook nog dingen geleerd!
mijn patch zit nu op een kledingstuk, waar ik 3 knopen op de vlek heb vastgezet, zodat ook als ik de patch niet gebruik, ik het shirt wél weer kan dragen. Het was voor mij een echte eye-opener om zo met kleding bezig te zijn en ook om al jouw voorbeelden te zien hangen. Bedankt daarvoor!”

Alieke

Sylvie volgde bij mij de ‘Omtover’ workshop.

“Ik vond het echt heel leuk om mijn outfit zelf te creëren. Toen ik mijn outfit droeg tijdens Halloween, zijn er zoveel mensen op mij afgekomen dat ik dacht: ik houd deze outfit het liefst elke dag aan.” -de outfit is geïnspireerd Uma Thurman’s dans scene in Pulp fiction. Sylvie droeg er een zwarte pruik bij.

Sylvie